torstai 14. elokuuta 2014

Hotte Vatulassa

Kirjoitan teille rakkaat ystävät lyhyen kertomuksen Hotte Toporekin vierailusta Vatulassa 1.-3.8.2014.
Hotte joutui melkoiseen lentoliikenne hässäkkään ja matkasi Berliinistä Tampereelle 22 tuntia?! Reissu ei alkanut ihan niinkuin Strömsöössä, mutta parani kyllä loppua kohden:) Pe-iltana otettiin pieni varaslähtö SataHämeen Vatulan kentällä. Hotte katseli muutamia harjoituksia ja antoi selkeitä neuvoja näkemästään. La-aamuna oltiinkin tositoimissa. Teoria käsiteltiin kertausluontoisesti, ja myöhemmin harjoitusten lomassa. Pääasiassa siis suojelu,vaikka kaikki hyvin tiedämmekin että teoria sopii kaikkiin kolmeen osa-alueeseen IPOssa.

Hotte oli erittäin otettu koirien viettitasosta ja materiaalin laajuudesta. Ohjaajat opettelivat oman kehonkielensä hyvin pitkälti uudestaan yksi kerrallaan. Joitain vanhoja kettujakin oli esillä, jotka kyllä saivat tarpeellisen "muistinpalautuksen" ohjaamisen selkeydestä :) Kaiken kaikkiaan oli kertakaikkisen upeaa nähdä ohjaajien kehitys reaaliajassa. Harjoitusten aikana ohjaajat kehittyivät ihan silmissä. Koirien viettialueet puhdistuivat, ja tehot nousi. Kommunikaatiomme koiriemme kanssa joutaa täysremonttiin. Onneksi meillä on nyt reseptit täsmälääkitykseen.

Ohjaajien ilmeet ja kommentit olivat ikimuistoisia Su päivän harjoitusten aikana.Ahaa elämyksiä paljon... onnistumisen riemua... hyvää keskustelua... ja ennenkaikkea todella toverillinen ilmapiiri. Keli oli mitä parhain, joten viikonloppu ylitti kaikki omat odotukseni.

Aina kun kuvittelen että tästä tämä Raiser-Toporek parivaljakko ei enää paremmaksi koulutusta saa...niin he saapuvat tänne ja todistavat olleeni taas väärässä. Niin kävi nytkin.

Kiitos SAKU,SPL-SataHäme ja Horst Toporek RSV2000.


Tapaamisiin
V.S