tiistai 23. huhtikuuta 2013

Haetaan tutkimukseen ääniarkoja saksanpaimenkoiria

Koirangeenit-tutkimusryhmässä on meneillään tutkimus ääniarkuuden geneettisestä taustasta usealla eri rodulla. Tällä hetkellä  tutkimusryhmällä on  hyvin lupaavia tuloksia saksanpaimenkoirilla ääniarkuuden taustalla olevista geeneistä, mutta tutkimuksessa olevien ääniarkojen koirien määrä on suhteellisen pieni. Tarvitsisimme ehdottomasti lisää ääniarkoja koiria tutkimukseen. Mikäli koirallasi esiintyy ääniarkuutta (eli koirasi esim. pelkää laukausta tai ilotulitusta tai ukkosta ),  voit täyttää koirastasi alla olevan lomakkeen. Myös äänivarmat, yli 6v koirat ovat erittäin tervetulleita tutkimukseen mukaan.

    https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/16515/lomake.html

Lomakkeen lisäksi tarvitsemme verinäytteen koirastasi, mikäli verinäytettä ei vielä ole tutkimusryhmällä (voit tarkistaa asian ottamalla yhteyttä vastaavan tutkijaan katriina.tiira @ helsinki.fi , poista välit). Mikäli koirastasi ei ole vielä verinäytettä tutkimusryhmällä, voi sen otattaa eläinlääkärillä, tai esim. tuttu pieneläinhoitaja voi myös ottaa näytteen, lähetämme ryhmältä putket ja neulat.  Voitte myös koota porukan ryhmänäytteenottoa varten, ja kutsua tutkimusryhmästä  näytteenottajan paikalle (ilmaista). Pääkaupunkiseudulla voimme käydä esim. kotona/treeneissä ottamassa verinäytteen (ilmaiseksi).

Jos tunnet / tiedät ääniaran (esim.) koiran, niin näiden omistajia voi pyytää ottamaan suoraan yhteyttä tutkijaan,  Katriina Tiira (050-3199320) katriina.tiira @ helsinki.fi (poista väli). Lisätietoa tutkimuksesta ja tutkimusryhmästä löytyy http://www.koirangeenit.fi